הקדמה: פריימר על פיצה
פיצה היא מאכל פופולרי במדינות רבות, ונתיבות אינה יוצאת דופן. לעיר יש סגנון פיצה משלה, שהוא די שונה מסגנונות הפיצה של ערים אחרות.
ניתן לחלק את הפיצה של נתיבות לשני סוגים כלליים: מבושל ונא. פיצות מבושלות נאפות בתנור ואילו פיצות גולמיות אינן אופות בתנור ומכינים אותן עם בצק שנותר לתפוח זמן רב לפני שמשמשים להכנת הפיצה.
ניתן להכין פיצות מבושלות באמצעות שמרים או אבקת אפייה כחומרי תפיחה. לבצק שמרים שמרים צריך בדרך כלל זמן התפחה של כ-20 דקות לפני שניתן להשתמש בו להכנת הקרום לפיצה המבושלת. לעומת זאת, לא צריך זמן התפחה של בצק באבקת אפייה לפני שניתן להשתמש בו להכנת הקרום לפיצה נא.
התוספות הנפוצות ביותר לפיצות מבושלות כוללות
סוגי פיצה שתמצאו בעיר נתיבות
סוגי פיצה רבים תמצאו בעיר נתיבות. בין אם אתה רוצה ללכת עם הסוג המסורתי או משהו אקזוטי יותר, אתה יכול למצוא הכל כאן.
כמה מהסוגים הפופולריים ביותר הם:
– איטלקי
– יווני
– הודי
– טורקי
קשה למצוא עיר ללא פיצה ייחודית משלה. הפיצה בעיר נתיבות אינה שונה. שלושה סוגי פיצות תמצאו בנתיבות: צלחת עמוקה, קרום דק וסגנון ניו יורקי.
פיצה עמוקה מאופיינת בקרום בצק עם שכבה עבה של גבינה ורוטב עגבניות מעל. לקרום דק יש שכבת בצק דקה יותר, כאשר התוספות בדרך כלל מונחות על גבי הבצק לפני האפייה. לבסוף, לפיצה בסגנון ניו יורק יש קרום דק ופריך שבדרך כלל מכוסה בירקות כמו בצל ושום לפני האפייה.
1. פיצה בסגנון סיציליאני
Pizza in the city routes הוא פרויקט שנוצר על ידי המחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת טורונטו. מטרת הפרויקט היא לספק מפה של כל הפיצריות בטורונטו וסגנון הפיצה המתאים להן.
המפה כוללת את כל הפיצריות שאושרו כפתוחות ומגישות פיצה, והן בגבולות העיר. המפה מתעדכנת עם אישור שפיצריות חדשות פתוחות.
המפה מספקת גם מידע על כל פיצריה כמו מיקומה, סגנון, כתובת, מספר טלפון ואתר.
2. שיקגו סטייל Deep-Dish Pizza
בשיקגו הפיצה היא דרך חיים. פיצות צלחות עמוקות הן סוג הפיצה הפופולרי ביותר בשיקגו והן מוגשות במסעדות מאז 1943.
הפיצות העמוקות הראשונות נוצרו על ידי אייק סיוול, שחיפש דרך לגרום ללקוחותיו להרגיש שהם מקבלים תמורה לכספם. הוא רצה לתת להם יותר מסתם שכבה דקה של רוטב עגבניות וגבינה על גבי הקרום. הוא רצה לתת להם משהו שימלא אותם וישמח אותם. אז, הוא התחיל להתנסות בדרכים שונות ליצור קרום עבה יותר מלא בתוספות ועוד גבינה, עד שלבסוף הגיע עם פיצה עמוקה ב-1943.
Deep Dish Pizza הצליחה כל כך עד שהפכה לחלק איקוני בתרבות שיקגו. זה לא נדיר שאנשים מחוץ לעיר באים לכאן רק בשביל סוג זה של פיצה או שאנשים מתוך העיר יוצאים מהמדינה רק בשביל סוג זה של
3. פיצה דקיקה בסגנון ניו יורק
פיצה דקה בסגנון ניו יורק היא מרכיב עיקרי בעיר ניו יורק. הוא נאפה בתנור פחם, מה שנותן לו את הקרום החרוך הייחודי שלו.
הפיצריה הראשונה נפתחה ב-1905 ונקראה לומברדי'ס. הלומברדי'ס המקורי עדיין פתוח ועדיין אופה פשטידות באותה צורה שבה עשו לראשונה לפני למעלה מ-100 שנה.
פיצה בסגנון ניו יורק היא אחת הפיצות הפופולריות ביותר בארצות הברית. הוא מאופיין בקרום הדק שלו, שאורכו בדרך כלל יותר ממטר ונאפה בתנור פחם.
בצק הפיצה בסגנון ניו יורק מורכב מקמח, מלח, שמרים, שמן זית או שמן צמחי, מים וסוכר. מערבבים את הבצק במהירות נמוכה כ-10 דקות כדי שיהיה אלסטי לפני שמאפשרים לו לתפוח כשעה. לאחר מכן מותחים את הבצק לצורה עגולה בשתי ידיים עד להשגת העובי הרצוי. לאחר מכן מוסיפים את הרוטב והתוספות לפני שהפיצה נכנסת לתנור למשך כ-10-15 דקות ב-500 מעלות פרנהייט או 260 מעלות צלזיוס.
4. פיצה קראסט ממולאת
פיצה היא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בעולם. זוהי מנה שקיימת כבר מאות שנים ואהובה על אנשים בכל רחבי העולם.
תעשיית הפיצה גדלה בהתמדה לאורך השנים והיא לא מראה שום סימני האטה. למעשה, הפיצות הופכות יותר ויותר חדשניות עם תוספות, קרום, מילויים וטעמים חדשים.
ישנם סוגים רבים ושונים של פיצה שקיימים היום. חלקם כוללים פיצה עמוקה, פיצה בסגנון ניו יורק, פיצה סיציליאנית, פיצה בסגנון שיקגו ופיצה ממולא.
5. פיצה גלישה וטורף בסגנון קליפורניה (
פיצה בעיר נתיבות: 5. פיצה גלישה וטורף בסגנון קליפורניה
אני אתחיל עם קצת היסטוריה. פיצה קיימת לפחות מאז שנות ה-1800, אבל רק ב-1905 היה לנו את מה שאנחנו מכירים היום בתור הפיצה הפופולרית באמריקה. זה היה ב-31 בדצמבר 1905, כאשר רפאלה אספוסיטו יצר את מה שהוא כינה "פיצה מרגריטה" עבור המלכה האיטלקית מרגריטה. המתכון המקורי כלל רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ובזיליקום (ולכן הוא נקרא "מרגריטה").